Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Bővebb információkat IDE kattintva olvashat. Rendben
Menü

ingyenes szállítás 90.000 ft felett

Üzletünk előre egyeztetett időpontban tart nyitva! Telefon: 06 70 248 7983

Vinyl - LVT padlók bemutatása

Vinyl - LVT padlók bemutatása

Sokak számára ismert, pár éve újra a reneszánszát élő, vinyl vagy LVT padló nem más, mint egy igazán rugalmas és sokat bíró innovatív melegburkolat. Véletlenül se keverjük össze a régi linóleummal. Az LVT padlók ennél sokkal többet tudnak. Nevük is ezt mutatja Luxury Vinyl Tiles - LVT.

Lélegzetelállító fa vagy kőhatású megjelenése van, megszólalásig hasonlítanak a természetes anyagokra, színben, erezetben és mintázatban nincs lehetetlen. Vízálló, karcálló, könnyen tisztítható, átlagon felüli módon strapabíró, dizájnja variálható, akár újra is lerakható. Ezek a tulajdonságok teszik egyre népszerűbbé, és ezen tulajdonságok miatt választják a lakossági használaton túl bevásárlóközpontok, kávézók, éttermek, irodák és szállodák is. Sőt új trendként már nem csak padlót hanem falat is burkolnak vele.

A vinyl – LVT burkolatok anyagai hasonlóak a nálunk PVC-ként ismert tekercses termékekéhez, de véletlenül se vonjunk párhuzamot a két termék között. A vinyl – LVT burkolatok merevebbek, felépítésük más, ezért tulajdonságaik is eltérnek a hagyományos PVC burkolatétól. A kevesebb adalékkal dúsított anyag, valamint a gyári felületkezelés (koptatóréteg, UV réteg) rendkívül ellenállóvá teszi - karcálló, UV álló, folttálló felületet eredményez, amely bármely háztartásban, közületi felhasználásban komoly előnyt jelent. Kiszerelése nem tekercses hanem laponként gyártott.

Legfontosabb tulajdonságok és érvek a használata mellett:

Felhasználhatóságát tekintve miután egy tartós - igen magas a kopásállóságuk-, ugyanakkor rugalmas burkolatról van szó, szinte a lakásunk, házunk bármely pontján megfelelő választás lehet. A vinyl – LVT padlók 100%-kos vízállóságának köszönhetően alkalmasak vizes helyiségek burkolására is, így bátran letehető fürdőszobába, konyhába, mosókonyhában is. Ezt a tulajdonságát tovább erősíti a fokozottan csúszásmentes felület. Szakértő lerakás esetén a fedőréteg alá sem szivárog be a víz, így akár zuhanykabinokon belül is felhasználható. (Erősen vízterhelt terekben - pl.: fürdőszoba, szauna - speciális ragasztóval kell burkolni a megfelelő felület előkészítés mellett.) A vízállóságának köszönhetően a nappali csodálatos burkolata átmenet és megszakítás nélkül folytatódhat az étkezőn át a konyhában is, így képezve igazán összefüggő tereket. (Ha valaki szeretné elkerülni a burkolatváltást – burkolatváltókat – akkor nem kell helyiségenként változtatnia, mivel 1000 négyzetméterig nincs szükség dilatációs elválasztásra.)

  

Anyagának köszönhetően igazán komfortos, puha és kényelmes járófelület, „csendes járást” biztosít (nincsenek kopogó hangok) és mezítláb is kellemes rajta járni (nem hideg), ezért jó választás kisgyermekes családoknak is. Ha rátesszük a kezünket – akkor a faparketta után ez lesz a legkellemesebb, meleg, langyos tapintású felület – ezt követi a laminált padló, majd a hideg burkolat.

A bevezetőben is említett változatos megjelenés (élethű fa vagy kő mintázat) fontos érv a vinyl - LVT padlók mellett, hiszen ez tovább növeli a - rugalmas, minden stílushoz illeszthető - felhasználási lehetőségeket. Az vinyl - LVT padlók nyújtotta vizuális élmény a legkisebb mértékben sem marad el a kő és a fa hatású dekorok esetén sem. Stílusok, színek, hangulatok ezreit tudjuk kifejezni, tehát biztosan fogunk találni megfelelő megjelenésűt.

A vinyl – LVT padlók használhatóak elektromos/vizcsöves padlófűtési rendszerek esetén is. Azonban oda kell figyelni, hogy úgy alakítsuk ki a szigetelést, hogy a felületi hőmérséklet ne haladja meg a 27 C fokot.  Különféle padlófűtési márkák vannak a piacon különböző minőségben - mindig ajánljuk, hogy egyeztessenek szakemberekkel, hogy az ő rendszerük biztosan használható-e vinyl - LVT padlózattal. (Felfűtési információk: A rendszert le kell állítani 48 órával a szerelés előtt, illetve 48 órával a szerelés után is. Ezután a hőmérsékletet 3C fokonként kell emelni folyamatosan a kívánt hőmérsékletig.)

Nem elhanyagolható szempont a tisztíthatóság sem, mely nagy versenyelőnyt nyújt e könnyen tisztán tartható vinyl - LVT padlóknak. Anyagának köszönhetően kevésbé tapad meg rajta a kosz, piszok, felmosásánál nem kell attól tartani, hogy felpúposodik. Ahogyan a filctoll, a zsírkréta is igen nehezen távolítható el egy kényesebb, olajréteggel kezelt fa parkettáról, mint egy jóval könnyebben tisztítható, kezelhető vinyl - LVT padlóról.

Tartósága is kiemelkedő. Termékcsaládonként változó 10-15-20 év garancia tanúsítja, hogy a legszigorúbb minőségi követelményeknek is megfelel. Azonban, ha a hosszú évek alatt olyan sérülés vagy szennyeződés éri mely rontja az összképet, akkor bármelyik padlólap könnyen pótolható. Nem mindegy, hogy a javítás érdekében az egész padlóburkolatot fel kell bontani vagy csak a sérült elemet kell pótolni A vinyl – LVT padlóburkolatnál pont ugyanarra a helyre, pont ugyanazt a mintát lehet visszavarázsolni. A szinte azonnali és kis szakértelemmel történő cserélhetősége adja az egyik legnagyobb piaci előnyét.

Több tekintetben is jobb, mint a fa, mert kinézetre tökéletes az egyezősége a fával, azonban tökéletesen méret és alaktartó bő víz és nagy hőingadozás esetén is. A fa a különböző minőségű nyersanyagok miatt gondot okozhat azáltal, hogy jelentős méretváltozással reagál a levegő nedvességre és már a néhány fokos hőmérséklet eltérésre is.

Több tekintetben is jobb, mint a hidegburkolat (kő-, márvány- és kerámia), mert a kőburkolatok ridegek és igen jelentős a súlyuk (nehéz és körülményes a lerakás helyszínére szállítani, főleg nehéz emeletekre cipelni). A vinyl - LVT burkolatok a kővel szemben melegek. A kőburkolat érintése hideg időben egyenesen kellemetlen. A kőburkolatok nedvesség hatására különösen csúszóssá válnak.

Több tekintetben is jobb, mint a szőnyegpadló, mert a vinyl - LVT burkolatokat sokkal könnyebb tisztántartani. Gondoljon csak egy gyermek, háziállat, esetleg egy rendetlen családtag, vagy vendégek utáni takarításra. A vinyl - LVT padlók sokkal tovább őrzik eredeti kinézetüket. Nem telepszenek meg rajta a szennyeződések okozta baktériumok. A vinyl – LVT a szőnyegpadlóval ellentétben padlófűtésre is lerakható. A szőnyegpadlónál jóval egyszerűbb javítani, pótlása az egész felület cseréje nélkül megoldható.

Ami a lerakást illetti vinyl – LVT padlók több típusban is megtalálhatóak. A klasszikus ragasztást igénylő típuson túl kapható öntapadós és klikkes verzió is, plusz egy úgynevezett Looslay termékcsalád, mely köszönhetően az erős tapadást biztosító csúszásgátló hátlapnak, nagyon gyorsan, ragasztás nélkül telepíthető.

Sokszor felmerülő kérdést is szeretnék röviden megválaszolni: A vinyl – LVT padlók semmilyen az egészségre káros anyagot nem tartalmaznak, flatát mentesek. Továbbá fontos leszögeznünk azt is, hogy a mai vinyl – LVT padlók már 100%-ban újrahasznosítható anyagból készülnek, és nagytöbbségük 25-50%-ban már újrahasznosított anyagot tartalmaznak, így nem károsítják a környezetüket, valamint egyre kisebb mértékben terhelik azt.

Hogyan tisztítsuk és óvjuk a vinyl - LVT padlókat?

A tisztítási műveletben semmi bonyolult vagy különleges dolog nincs, hiszen a vinyl - LVT padlók rendkívül egyszerűen karbantarthatóak. Rendszeres tisztításhoz elegendő a vízbe kevert felmosószer (PU – poliuretán – felület takarításához való tisztítószer), amivel jól megőrizhető a padló számos előnyös tulajdonsága és a dekor felület épsége. A tisztítószerre azért van szükség, hogy a szennyeződést a vinyl padló környezetbarát műanyag fedőrétegéről, a réteg károsodása nélkül tudjuk eltávolítani.

6-12 havonta érdemes egy „nagytakarítást” végezni, amikor is a padló megérdemel egy kis extra törődést a nagyobb tartósság és az új kinézet érdekében, ilyenkor használjunk kifejezetten vinyl – LVT padlókhoz kifejlesztett „Refresh” és „Remove” ápolószereket, melyek szép fényt biztosítanak és egy időre védelmet nyújtanak a foltok és mikro karcok ellen. 

 

Vinyl - LVT padló kínálatunkat ITT tekintheti meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vinyl - LVT