Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Bővebb információkat IDE kattintva olvashat. Rendben
Menü

Fejléc információs menüsáv

Bemutatótermünk előre egyeztetett időpontban tart nyitva, bejelentkezés szükséges!

Telefon: 06 70 248 7983

Padlóalátétek bemutatása

 

A padlóalátétek elsődleges feladata a „melegburkolatok” élettartamának megnövelése. Ehhez a padlóalátétnek megfelelő sűrűséggel, teherbírással, aljzatkiegyenlítő-hatással és nem utolsósorban párazáró képességgel kell rendelkeznie. 

A hagyományos padlóalátétek bár olcsók, de idővel elveszítik formájukat és tulajdonságaikat, így a fellépő erőhatások a padlólapok illesztéseinél fognak jelentkezni, ami visszafordíthatatlan károkat okoz a padlóban. A padló megvédésén és élettartamának maximalizálásán kívül a modern padlóalátétek számos kényelmi funkciót kínálnak. A pontos technikai adatok ismeretében is nagyon nehéz azonban eldönteni, hogy melyik padlóalátét a legjobb szigetelő, melyik alkalmas igazából zajcsökkentésre, vagy hogy melyik alátéttel lesz valóban hatékony a padlófűtés. Ezekre a kérdésekre igyekszünk segítő válaszokat adni és egy összehasonlító táblázattal megkönnyíteni a döntést.

A tulajdonságok értelmezéséhez az alábbi táblázat nyújt segítséget:

A táblázatos összehasonlítás után egyenként is bemutatjuk az általunk forgalmazott padlóalátéteket:

ProfiFloor EXTREME

 

A legprofibb padlóalátétünk laminált padlóhoz, parkettákhoz. Tartósan rugalmas, nagy sűrűségű padlóalátét, szabadalmaztatott RWS Barrier alapanyagból, extrém zajcsökkentő hatással, kifejezetten a padlófűtéssel ellátott helyiségekbe.

(Az RWS  Barrier  alapanyag egy  új  szabvány, melynek  célja a  padló élettartamának  maximalizálása  mellett a  legmagasabb zajcsökkentő hatás elérése. Minden vizsgálatot az EPH GmbH végzett. A laboratóriumi tesztek kiváló eredményein túl sikerült a valós felhasználói élményt is megvalósítani.)

Termék tulajdonságok:

Az EPLF szabvány szerint a legmagasabb fűtési teljesítményre tervezve. A szabadalmaztatott alapanyagnak köszönhetően páratlan zajcsökkentő hatással. A rendkívül magas sűrűségének (875 kg/m3) köszönhetően extrém teherbíró képességgel (30 t/m2) rendelkezik. Beépített párazáró réteggel ellátva (nem szükséges külön párazáró fólia használata). 100%-ban újrahasznosítható, környezetbarát termék - FCKW (freon) és HFCKW mentes. Lerakásakor az illesztéseknél szigetelőszalag használata ajánlott.

ProfiFloor HD

 

Nagy sűrűségű polietilén alapanyagú padlóalátét beépített párazáró réteggel és szigetelő szalaggal. A termék nagyon jó zajcsökkentő képességgel rendelkezik és magas fűtéshatékonyságot kínál padlófűtés esetén.

Termék tulajdonságok:

Zárt cellás, nagy sűrűségű (100 kg/m3) polietilén (HDPE) alapanyag a padló védelme érdekében. Alkalmas padlófűtéshez – meghaladja az EPLF által javasolt hővezetési tényezőt. Magas sűrűségének köszönhetően nagy teherbíró képességgel (6 t/m2) rendelkezik. Gyors lerakás a beépített párazáró rétegnek és öntapadós átfedésnek köszönhetően. A beépített párazáró réteg jobb felületi feszültséget biztosít és megvédi a padló „klikk” rendszerét a sérülésektől. 100% -ban újrahasznosítható, környezetbarát termék - FCKW (freon) és HFCKW mentes."

ProfiFloor LVT Max – LVT padlóhoz

Nagy sűrűségű polietilén alapanyagú padlóalátét csúszásgátló réteggel, kifejezetten a „KLIKK” rendszerrel ellátott LVT padlókhoz. A termék nagyon jó fűtéshatékonyságot kínál padlófűtés esetén.

Termék tulajdonságok:

Zárt cellás nagy sűrűségű (130 kg/m3) polietilén (HDPE) alapanyag az LVT padló védelme érdekében. Csúszásgátló felület a „klikk” rendszer tökéletes megóvásáért. Alkalmas padlófűtéshez. Magas sűrűségének köszönhetően nagy teherbíró képességgel (7 t/m2) rendelkezik. 100%-ban újrahasznosítható, környezetbarát termék - FCKW (freon) és HFCKW mentes. Lerakásakor párazárófólia és az illesztéseknél szigetelőszalag használata ajánlott.

Parafa padlóalátét

Az Expert 2mm vastag parafa alátét kiváló minőségű természetes parafából készült. Használata lehetséges minden típusú úsztatott padlónál, beleértve a laminált padlót és a három rétegű fapadlót is. Magas sűrűségének és rugalmas szerkezetének köszönhetően ellenáll a nedvességnek, nem penészedik és nagy teherbírásának köszönhetően a padlót teljes élettartama alatt megvédi. A parafa padlóalátét használható padlófűtéssel ellátott helyiségekben is. Lerakásakor párazárófólia és az illesztéseknél szigetelőszalag használata ajánlott.

ProfiFloor XPS 5mm PUZZLE 

Az extrudált polisztirolból (XPS) készült alátétek legnagyobb előnye a hosszútávú és magas teherbírási képesség, ami a „klikk-rendszerrel” ellátott padlók esetében nélkülözhetetlen. Az aljzatkiegyenlítő hatásuk páratlan - akár 4,5mm magas szintkülönbségek esetében is alkalmazhatók, így esetükben általában eltekinthetünk az önterülő aljzatkiegyenlítő használatától. A hőszigetelő tulajdonságuk talán a legjobb a padlóalátétek közül, így pince felett vagy ha a fűtési költségeinket szeretnénk csökkenteni, akkor ideálisak, viszont padlófűtés esetén nem javasolt az alkalmazásuk. A hangszigetelésük lefelé nagyon jó, de ha fontos a helyiségben a lépészaj csökkentés, akkor inkább a professzionális alátétek között érdemes válogatni. A hő- és hangszigetelés maximalizálása, illetve a lerakás megkönnyítése érdekében az XPS alátét lapokat (tekercses kiszerelésnél a csíkokat) egymáshoz szigetelő szalaggal érdemes rögzíteni. Az innovatív „PUZZLE” padlóalátét egyedülálló illesztési rend- szerének köszönhetően megkönnyíti a lerakást, segítségével kiküszöbölhető a szigetelőszalag használata. Lerakásakor párazárófólia használata ajánlott.

ProfiFloor XPS Thermo

Olyan extrudált polisztirolból készült, barázdált felületű padlóalátét, amely speciális kialakításának köszönhetően padlófűtéssel ellátott helyiségekben is alkalmazható. Az előírásoknak megfelelően a vastagsága 2mm és tekercses, illetve lemezlapos kiszerelésben is kapható.  A vastag barázdáknak, a felületén található perforációnak, a csökken- tett vastagságnak, valamint megnövelt sűrűségének köszönhetően biztosítja az optimális hővezetést, ezzel egyidejűleg megtartva az előnyöket, melyekkel az XPS-ből készült egyéb alátétek rendelkeznek.A tökéletes párazárás, illetve a padló élettartamának és a garanciájának megőrzése érdekében párazáró fóliát kell lefektetni az aljzat (pl. beton) és a padlóalátét közé.

ProfiFloor XPS 3mm - 5mm

Az extrudált polisztirolból készült (XPS) alátétek, legnagyobb előnye a hosszútávú és magas teherbírási képesség, ami a „klikk-rendszerrel” ellátott padlók esetében nélkülözhetetlen. Az aljzatkiegyenlítő hatásuk páratlan - akár 4,5mm magas szintkülönbségek esetében is alkalmazhatók, így esetükben általában eltekinthetünk az önterülő aljzatkiegyenlítő használatától. A hőszigetelő tulajdonságuk talán a legjobb a padlóalátétek közül, így pince felett vagy ha a fűtési költségeinket szeretnénk csökkenteni, akkor ideálisak, viszont padlófűtés esetén nem javasolt az alkalmazásuk. A hangszigetelésük lefelé nagyon jó, de ha fontos a helyiségben a lépészaj csökkentés, akkor inkább a professzionális alátétek között érdemes válogatni. A hő- és hangszigetelés maximalizálása, illetve a lerakás megkönnyítése érdekében az XPS alátét lapokat (tekercses kiszerelésnél a csíkokat) egymáshoz szigetelő szalaggal érdemes rögzíteni. Lerakásakor párazárófólia és az illesztéseknél szigetelőszalag használata ajánlott.

Kronotex Silverline padlóalátét:

A Silverline farost padlóalátét, természetes farost és különböző polimerek felhasználásával készül - ellentétben más hasonló termékekkel – teljes mértékben műanyag és ragasztó mentes. Használata lehetséges bármilyen típusú úsztatott padlónál, beleértve a laminált padlót és a három rétegű fapadlót is. Alkalmazható padlófűtésnél, nem penészedik. Magas sűrűségének és vastagságának köszönhetően jó a teherbírása, illetve kiváló aljzatkiegyenlítő és nagyon jó zajcsökkentő képességgel rendelkezik.

Greenstep padlószőnyeg alátét

Termék tulajdonságok:

Kényeztető kényelmet nyújt otthonában. Termékgarancia a szőnyeg élettartama alatt. Megvédi a szőnyeget az idő előtti kopástól. Kiváló hő- és hangszigetelő. Újrahasznosított és újrahasznosítható. Környezetbarát termék.

BaseFloor XPS 3mm - 5mm

Jellemzésük és tulajdonságaik nagymértékben megegyeznek a ProfiFloor XPS 3 és 5mm-es termékével, de egy-két lényeges tulajdonságban alacsonyabb értéket mutatnak, melyek az összehasonlítótáblázatból könnyen kiolvashatók, ebből adódóan áruk is kedvezőbb. Lerakásakor párazárófólia és az illesztéseknél szigetelőszalag használata ajánlott.

 

Egyes padlóalátéteknél ajánlott kiegészítő termékek:

- Párazáró fólia

- Ragasztószalag