Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Bővebb információkat IDE kattintva olvashat. Rendben
Menü

ingyenes szállítás 90.000 ft felett

Üzletünk előre egyeztetett időpontban tart nyitva! Telefon: 06 70 248 7983

Osmo TopOil Olaj-viasz felületkezelőszer - Nr. 3061-Akác 0,5L

megosztás

Ár:
7.305 Ft (5.752 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 13900072
Gyártó: OSMO

Az Osmo TopOil ideális tömörfából vagy laminált fából készült, beltéri bútorfelületekre és munkalapokra (pl. konyhai munkalapokra, íróasztalokra, könyvespolcokra stb.). Ugyanígy alkalmas parafához és OSB-hez is. A színtelen TopOil 3058 felerősíti a fa természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). A natúr TopOil 3068 éppen ez ellen a hatás ellen lép fel, és majdnem láthatatlanul nyújt védelmet a fának. A fa természetes színárnyalata változatlan marad. A sötét/vöröses fákon a natúr TopOil 3068 enyhén fehér, meszes hatást kelt. Az akác TopOil 3061 áttetsző, és nemes jelleget kölcsönöz a fának.

Szállítási díj: 5.890 Ft
Várható szállítás: 2021. március 04.
Mennyiségkanna

Vásárolj gondtalanul 14 napos elállás

Leírás

TERMÉKLEÍRÁS: Színtelen vagy átlátszó olaj-viasz keverék fából készült bútorok és (konyhai) munkalapok kezelésére. Az Osmo TopOil természetes növényi olajokból és viaszokból készül. A fa nyílt pórusait megőrzi, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. A DIN 68861-1C szabványnak megfelelően ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben – nem képez vízfoltokat. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).
Az Osmo TopOil élelmiszerbiztos az 1186 európai szabvány 5/14. része értelmében.

ELŐKÉSZÍTÉS: A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 18%). Az Osmo TopOil felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell rázni. A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket alaposan meg kell tisztítani. A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A csiszolási munkák közben általános pormaszkot kell viselni. A fában lévő kisebb repedéseket és nagyobb lyukakat ki kell tölteni (Osmo fatapasszal). A fafelületeket körültekintően meg kell csiszolni, durvább csiszolópapírral kezdve – végső csiszolás bútorok esetén P220- 240 csiszolóval. A felület olajozása előtt a csiszoláskor keletkezett port kefével és elszívással el kell távolítani. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ. Ezért nagyon fontos – különösen ismeretlen alapfelület esetén – próbafestést végezni.

FELVITEL: Egy nem bolyhosodó ruhával a fa erezetének irányát követve vékonyan felvinni. Jó szellőzés mellett kb. 8-10 órán keresztül hagyja száradni. A felvitelt a fenti leírt módon 2-3 alkalommal meg kell ismételni. Felújítás esetén elég egyszer átolajozni egy nem bolyhosodó ruhával.

ELTARTHATÓSÁG:
Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

SZÁRADÁSI IDŐ: Kb. 8-10 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23 °C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jó szellőzést kell biztosítani.

KIADÓSSÁG: 1 liter 1 rétegben körülbelül 24 m²-re elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

KISZERELÉS: 0,5 l

 

 

Paraméterek

Típus: Olajok
Kiadósság 1 liter 1 rétegben körülbelül 24 m²-re elég
Színárnyalat Nr. 3061 Akác
Kiszerelés 0,5L
Száradási idő Kb. 8-10 óra
Fajsúly 0,92-0,97 g/cm³
Viszkozitás 50-70s DIN EN ISO 2431/4 mm, tixotróp
Szag gyenge/enyhe, száradás után szagtalan
Lobbanáspont >60°C a DIN EN ISO 2719 szerint

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!