Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Bővebb információkat IDE kattintva olvashat. Rendben
Menü

ingyenes szállítás 90.000 ft felett

Üzletünk előre egyeztetett időpontban tart nyitva! Telefon: 06 70 248 7983

Osmo Fa-fedőfesték 2104 - ablakfehér 0,75L

megosztás

Ár:
11.750 Ft (9.252 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 112 00 002
Gyártó: OSMO

Az Osmo fa-fedőfesték különösen alkalmas minden kültéri és beltéri fafelületre. Akár mérettartó alkatrészek, például ablakok, ablakpárkányok és ajtók, akár nem mérettartó alkatrészek, például ereszaljak, kerítések, napellenzők, pergolák, oszlopok, kerti pavilonok, üvegházak és kerti bútorok első vagy felújító felületkezelésére ideális.

Szállítási díj: 6.890 Ft
Várható szállítás: 2021. április 22.
Mennyiségkanna

Vásárolj gondtalanul 14 napos elállás

Leírás

TERMÉKLEÍRÁS: Jól fedő, könnyű, selyemfényű, nyílt pórusú páratlan tartósságú fafesték. Az Osmo fa-fedőfesték rendkívül magas, 85%-os szárazanyagtartalommal rendelkezik. A tartós összetevők magas aránya nagy tartósságot és kiadósságot kölcsönöz ennek a festéknek. Az Osmo fa-fedőfesték csomósodásmentes, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. Ezért ideális professzionális felületkezelő anyag ablakok, ajtók és ablakpárkányok számára. Csiszolás nélkül egyszerűen felülfesthető; nincs szükség alapozásra. Könnyen és megfolyás-mentesen terül. Terülés közben nem szárad ki. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

ELŐKÉSZÍTÉS: A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 20%). Az Osmo fa-fedőszín felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni.A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket meg kell tisztítani A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A csiszolási munkák közben általános pormaszkot kell viselni. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ. Ezért nagyon fontos – különösen ismeretlen alapfelület esetén – próbafestést végezni. Amennyiben kültéren megelőző védelmet szeretnének biztosítani korhadás, kékpenész és rovarok ellen, első lépésként a felületet minden oldalról az Osmo faimpregnálószerrel (Osmo Holz-Imprägnierung WR) kell lekezelni.

FELVITEL: Az Osmo lapos ecsettel vagy mikroszálas hengerrel vékonyan vigye fel a tiszta és száraz fára, és a fa erezetének irányát követve egyenletesen oszlassa el. Jó szellőzés mellett kb. 10-12 órán keresztül hagyja száradni. Ezután lehet a 2. réteget – szintén vékonyan – felvinni. Felújítás esetén rendszerint elég 1 réteget felvinni a szennyeződéstől megtisztított felületre.

SZÁRADÁSI IDŐ: Kb. 10-12 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23 °C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jól szellőző helyen kell száradni hagyni. Porszáraz kb. 6 óra elteltével. Jó beltéri szellőztetésről gondoskodni kell. Mielőtt bezárnánk az ablakot, jól ki kell szárítani.

KIADÓSSÁG: 1 liter 1 rétegben körülbelül 20 m²-re elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ELTARTHATÓSÁG: Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

 

Paraméterek

Típus: Olajok
Kiadósság 1 liter 1 rétegben körülbelül 20 m²-re elég
Színárnyalat Nr. 2104 fehér
Kiszerelés 0,75 l
Száradási idő Kb. 10-12 óra
Fajsúly 1,31 - 1,33 g/cm3 (DIN 51757)
Viszkozitás Nincs meghatározva.
Szag gyenge/enyhe, száradás után szagtalan
Lobbanáspont >60°C a DIN EN ISO 2719 szerint

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!