Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Bővebb információkat IDE kattintva olvashat. Rendben
Menü

ingyenes szállítás 90.000 ft felett

Üzletünk előre egyeztetett időpontban tart nyitva! Telefon: 06 70 248 7983

Osmo átlátszó viasz - Nr. 1101 színtelen selyemmatt 2,5 L

megosztás

Ár:
22.173 Ft (17.459 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 10200002
Gyártó: OSMO

Színtelen, selyemmatt fafelület-kezelő anyag, amely páratlan módon egyesíti egyetlen termékben a természetes olaj és viasz előnyeit. Az Osmo átlátszó viasz szennyeződés-taszító, vízlepergető, kopásálló és kellemes tapintású felületet biztosít. A hagyományos felületkezelő rendszerekkel összehasonlítva, a növényi összetevők következtében egyenletes színezést biztosít, ugyanakkor harmonikusan festett összképet ad.

Szállítási díj: 6.890 Ft
Várható szállítás: 2021. január 21.
Mennyiségkanna

Vásárolj gondtalanul 14 napos elállás

Leírás

TERMÉKLEÍRÁS: Színtelen, selyemmatt fafelület-kezelő anyag, amely páratlan módon egyesíti egyetlen termékben a természetes olaj és viasz előnyeit. Az Osmo átlátszó viasz szennyeződés-taszító, vízlepergető, kopásálló és kellemes tapintású felületet biztosít. A hagyományos felületkezelő rendszerekkel összehasonlítva, a növényi összetevők következtében egyenletes színezést biztosít, ugyanakkor harmonikusan festett összképet ad. Egyszerű felvitel alapozás és köztes csiszolás nélkül – időt és pénzt takarít meg. A fa nyílt pórusait megőrzi, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. A DIN 68861-1C szabványnak megfelelően ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben – nem képez vízfoltokat. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET: Az Osmo átlátszó viasz az alábbi beltéri fafelületek ápolására szolgál: falborítások, lambériák, fapadlók, bútorok és gyerekjátékok. Víztaszító tulajdonságának köszönhetően különösen alkalmas nedves helyiségek (konyhák, fürdőszobák, uszodák) fafelületeire is. Az Osmo világos viasz a magas járulékosanyag-tartalmú fák (meranti, wenge, merbau stb.) színtelen kezelésére is különösen alkalmas.

ÖSSZETEVŐK: Természetes növényi olajok és viaszok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj, karnauba- és kandelillaviasz), paraffin, szárítószer és víztaszító adalékanyag. Dezaromatizált könnyű ásványolaj benzolmentes). Az EU irányelv (2004/42/EK) szerinti VOC besorolás: nem alkalmazható. Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.ELTARTHATÓSÁG: Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.
ELŐKÉSZÍTÉS: A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 18%). Az Osmo átlátszó viasz felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket alaposan meg kell tisztítani. A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A csiszolási munkák közben általános pormaszkot kell viselni. A fában lévő kisebb repedéseket és nagyobb lyukakat ki kell tölteni (Osmo fatapasszal). A fafelületeket körültekintően meg kell csiszolni, durvább csiszolópapírral kezdve – a végső csiszolás fapadlók esetén P120-150, bútoroknál P220-240 szemcseszámú csiszolóval. A felület olajozása előtt a csiszoláskor keletkezett port kefével vagy elszívással el kell távolítani. Ha lehetséges, az első réteget összeszerelés előtt a fa teljes felületére fel kell vinni. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ. Ezért nagyon fontos – különösen ismeretlen alapfelület esetén – próbafestést végezni.
FELVITEL: Az Osmo átlátszó viasz felhordása történhet ecseteléssel, törléssel, merítéssel, illetve zárt berendezésben szórással is. Osmo lapos ecsettel vagy kendővel (bútorok esetén) egyenletesen vigye fel a fa erezetének irányát követve. Vékonyan kell felvinni. Kb. 30 percig száradni hagyjuk, majd a felületen maradt anyagot letöröljük. Ahol nem elégséges a bevonat, ott újra átkenjük. Vékonyan kell felvinni.

SZÁRADÁSI IDŐ: Kb. 12 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C / 50%-os rel. páratart.).

KIADÓSSÁG: 1 liter 1 rétegben körülbelül 24 m²-re elég

Paraméterek

Típus: Olajok
Kiadósság 1 liter 1 rétegben körülbelül 24 m²-re elég
Színárnyalat Nr. 1101 színtelen selyemmatt
Kiszerelés 2,5 l;
Száradási idő Kb. 12 óra
Fajsúly 0,85-0,87 g/cm³
Viszkozitás 39-43s DIN EN ISO 2431/3 mm, folyékony
Szag gyenge/enyhe, száradás után szagtalan
Lobbanáspont > 60 °C (DIN EN ISO 2719)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!