Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Bővebb információkat IDE kattintva olvashat. Rendben
Menü

Fejléc információs menüsáv

Raktárunk és bemutatótermünk előre egyeztetett időpontban tart nyitva, bejelentkezés szükséges!

Telefon: 06 70 248 7983

Orac Decor® CX136 mennyezeti díszléc

megosztás

Cikkszám: CX136 - mennyezeti díszléc
Gyártó: Orac

Festhető Orac Decor® CX136 mennyezeti díszléc. Ennek a terméknek a dizájnos kialakítása kötél-sodrony alakú mintákkal, melyek a szegély alsó részén vannak végigfuttatva, valamint stílusának köszönhetően is sokféle felhasználásra alkalmas. Nagyon népszerű termék, könnyen kombinálható a modern és a klasszikus stílusú belső használatra.

 

Szállítási díj: 5.890 Ft
Várható szállítás: 2023. május 30.

Vásárolj gondtalanul 14 napos elállás

Leírás

Festhető, vízálló, modern, lépcsőzetes mennyezeti díszléc az Orac-tól.

Orac Decor installáció:

Fal előkészítése:

-          A fal lehet glettelt vagy festett, a felületnek mind a két esetben erősnek és egyenletesnek kell lennie. Az egyenletes felület biztosítja a termék megfelelő felfekvését, az erős felület pedig ellenáll a ragasztó száradása során fellépő feszültségnek.

-          A porózus felületet mélyalapozóval megkötjük. Fontos, hogy a rétegek között a mélyalapozás minden esetben megtörténjen, hiszen az erős felület így biztosítható.          

-          A megfelelően előkészített felületnek teljesen száraz, nedvességtől mentesnek kell lennie! Nem szabad felhelyezni frissen glettelt, festett vagy mélyalapozott felületre. Nagyon fontos a száraz, egyenletes hőmérsékletű felület!

Termék előkészítése:

-          A terméket a dobozból kivéve portalanítani kell (a por a gyártás során kerülhet rá).

-          Kétféle ragasztó használata szükséges: az egyikkel a falra (DecoFix Pro – FDP500) ragasztjuk a léceket, a másikkal a léceket (DecoFix Extra – FX200) ragasztjuk egymáshoz.        

-          A léceket felrakás előtt temperálni kell: 1-2 napig abban a helyiségben kell tárolni a terméket, ahol fel lesz majd használva. 22 C° körüli hőmérséklet az ideális a temperáláshoz!

-          A termék alapozott, minden típusú festék tapadása biztosított a gyári felületen.   

Installáció:

-          Pisztolyból egyenletesen hordjuk fel a ragasztót alul és felül a profil teljes hosszában. A beépített nút a pisztoly megvezetésére szolgál. Felhelyezzük a felületre, egyenletesen rányomjuk 10 cm-ként a mennyezeten és az oldalfalon is! A ragasztó felesleget spaklival eltávolítjuk.            

-          A portalanított illesztések egyik oldalát DecoFix Extra (FX200) ragasztóval kenjük meg, és egymáshoz illesztjük a falon a léceket úgy, hogy kb. 1 mm hézag maradjon. A ragasztó felesleget eltávolítjuk spaklival. Ez az anyag a száradás során tágul, ezért kb. 2 óra múlva újra ellenőrizzünk minden illesztést. Amennyiben szükséges akkor a száradás alatt keletkező felesleget eltávolítjuk a lécekről acetonnal. A DecoFix Extra nagyon keményre köt, ha nem távolítjuk el még kötés előtt ezt a ragasztót, utána már nagyon nehéz egyenletesre csiszolni. 

-          A DecoFix Hidro (FDP700) ragasztót kültéren minden esetben, belül pedig olyan helyeken használjuk, ahol a felület nem porózus (pl. üveg, tapéta). Beltérben új építésű házaknál, magas páratartalmú, alacsony hőmérsékletű helyiségekben is ezzel a ragasztóval kell dolgozni!        

-          A nagyobb léceket és a rejtett világítást biztosító profilokat a ragasztás mellett szögbelövő pisztollyal rögzítjük a falhoz (30-50 cm). 

-          Száradás után a hézagokat tömítjük, amihez a DecoFix Pro-t vagy a DecoFix Hydro-t használjuk. 24 óra elteltével csiszoljuk, portalanítjuk és festjük.

Paraméterek

Gyártó: Orac Decor
Mérete 2000 x 71 x 69mm
Szín Fehér - Festhető
Anyaga Duropolimer®
Cikkszám CX136
Egyéb Vízálló
Gyártó Orac
Származási hely Belgium

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!