Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Bővebb információkat IDE kattintva olvashat. Rendben
Menü

Fejléc információs menüsáv

Raktárunk és bemutatótermünk előre egyeztetett időpontban tart nyitva, bejelentkezés szükséges!

Telefon: 06 70 248 7983

Tapéta típusok

Tapéta típusok

Röviden ismerjük meg az alapvető tapéta típusokat.

 

Papír alapú tapéta

Legismertebb tapéta, a régi, hagyományos papír alapanyagú tapéta, amelynek létezik könnyű, nehéz és nyomott (prégelt) változata is. Árérzékenyeknek ajánlott, mivel az egyik legolcsóbb, tisztasági áttapétázásra a legkézenfekvőbb. Negatívuma, hogy nehezen tisztítható és rövid élettartamú.

Vlies tapéta

A vlies tapéta viszonylag új, ám az egyik leggyakrabban előforduló tapéta típus, szinte minden stílusban megtalálható. Ez a tapéta típus könnyen alkalmazható, és látványos felületű. A vlies tapéta, más néven növényi rost alapú vagy gyapjúrostos tapéta, manapság a tapéta vásárlások zömét adja, a legtöbben ezt a tapéta típust keresik. A vlies tapéta gyártásához impregnált, nem szövött, rostszálas alapanyagot használnak, mely főként kötőanyaggal rögzített cellulózból és textilrostokból áll. Ezek biztosítják a vlies tapéta maximális rugalmasságát és mérettartását. Továbbá előnye, hogy képes jelentős mennyiségű levegő és vízpára átbocsátására. Tehát a vlies tapéta legelőnyösebb tulajdonságai a rugalmasság és maga a „lélegző” anyag.

Vinyl tapéta

A „vinyl” a tapéta felületére utal, amely általában kétrétegű papír hordozóra kerül, de kerülhet vlies alapra is. Népszerűsége érthető, hiszen könnyen kezelhető típusról van szó. Egy nagyon strapabíró felület és tisztán tarthatósága miatt közkedvelt. Mivel a vinyl vagy műselyem fedőréteg vízálló, így akár le is mosható, károsodás nélkül, könnyen karbantartható. Mosható, súrolható tulajdonsága miatt kifejezetten ajánljuk konyhák, fürdőszobák és előszobákban történő felhasználásra. 

Textiltapéták

Ezek a tapéták a fali textíliák mintájára különböző textilanyagokból készülnek. Papír, vagy vlies alaprétegre eredeti selymet vagy pamutszálakat ragasztanak. Az így felvitt, különlegesen esztétikus rétegeket, látványosan elegáns színekkel futtatják. A textiltapéták felszíne lehet kopásálló, vízálló, vagy kiemelten könnyedén tisztítható. Keresett és kedvelt típusról van szó, hiszen mind otthonunkban, mind pedig irodánkban nagyszerű hangulatot lehet teremteni velük. Színek, mintázatok és anyagok legkülönfélébb kombinációi állnak a vásárlók rendelkezésére, az egészen konzervatív megoldásoktól az extravagáns változatokig nézve igen széles a paletta.

Natural tapéta

A Natural tapéták alatt a természetes alapanyagú tapétákat értjük, mely lehet bambusz, sisal, juta, parafa és a tengerifű. A kollekciók színekben és  textúrákban igen szélesek, megtalálhatóak bennük a természetes föld színek, a gyönyörű cirmos bordók, barnák, napsárgák és még a metál színezetek is. A modern enteriőrök különleges kiegészítői.

 

 

A felsorolt típusokon kívül még találkozhatunk úgynevezett habtapétákkal és fűrészporos tapétákkal is, melyeknek a forgalmazása egyre kevésbé jellemző, a mi kínálatunkban sem találhatóak meg.